Do rozpuštěného tuku dáme drobně nakrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme do růžova, pak zasypeme moukou, opražíme dozlatova, zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozmícháme, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu, houby, mletý pepř a vaříme při občasném míchání zvolna tak dlouho, až je zelenina měkká.
Ve zvláštní nádobě uvaříme do poloměkka oloupané a na menší kostky pokrájené brambory, pak je vlijeme i s vodou, v níž se vařili, do vařené polévky.
Přidáme se solí třený česnek, majoránku a vaříme až jsou brambory měkké.
Vařenou polévku ochutíme polévkovým kořením, drobně nakrájenou petrželkou a podle potřeby osolíme.
Bramborová polévka
Porcí: 10 osob
Čas přípravy: -
Čaš vaření: -
Kalorie: -
Obtížnost:
Jednoduché
Klasika, která neomrzí.
Ingredience
Postup přípravy
Do rozpuštěného tuku dáme drobně nakrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme do růžova, pak zasypeme moukou, opražíme dozlatova, zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozmícháme, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu, houby, mletý pepř a vaříme při občasném míchání zvolna tak dlouho, až je zelenina měkká.
Ve zvláštní nádobě uvaříme do poloměkka oloupané a na menší kostky pokrájené brambory, pak je vlijeme i s vodou, v níž se vařili, do vařené polévky.
Přidáme se solí třený česnek, majoránku a vaříme až jsou brambory měkké.
Vařenou polévku ochutíme polévkovým kořením, drobně nakrájenou petrželkou a podle potřeby osolíme.