Bramborová polévka

Bramborová polévka

Polévky 750 Aktualizováno: 17.11.2020 Přidáno: 15.11.2020
Bramborová polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché
Vytisknout

Klasika, která neomrzí.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Do rozpuštěného tuku dáme drobně nakrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme do růžova, pak zasypeme moukou, opražíme dozlatova, zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozmícháme, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu, houby, mletý pepř a vaříme při občasném míchání zvolna tak dlouho, až je zelenina měkká.
  2. Ve zvláštní nádobě uvaříme do poloměkka oloupané a na menší kostky pokrájené brambory, pak je vlijeme i s vodou, v níž se vařili, do vařené polévky.
  3. Přidáme se solí třený česnek, majoránku a vaříme až jsou brambory měkké.
  4. Vařenou polévku ochutíme polévkovým kořením, drobně nakrájenou petrželkou a podle potřeby osolíme.

Bramborová polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché

Klasika, která neomrzí.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Do rozpuštěného tuku dáme drobně nakrájenou cibulku a za stálého míchání ji osmažíme do růžova, pak zasypeme moukou, opražíme dozlatova, zalijeme prochladlým vývarem, dobře rozmícháme, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninu, houby, mletý pepř a vaříme při občasném míchání zvolna tak dlouho, až je zelenina měkká.
  2. Ve zvláštní nádobě uvaříme do poloměkka oloupané a na menší kostky pokrájené brambory, pak je vlijeme i s vodou, v níž se vařili, do vařené polévky.
  3. Přidáme se solí třený česnek, majoránku a vaříme až jsou brambory měkké.
  4. Vařenou polévku ochutíme polévkovým kořením, drobně nakrájenou petrželkou a podle potřeby osolíme.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.