- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Jednoduché
Vytisknout
Oblíbený recept všech věkových kategorií.
Ingredience
Postup přípravy
- Tvrdý chléb namočíme do studené vody a necháme jej namáčet přes noc. Ráno rozmočený chléb vymačkáme, pokud možno tak, aby v chlebě zůstalo co nejméně vody.
- Vymačkaný chléb rozdrobíme, vložíme do hrnku, zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak přidáme syrové máslo, kmín, zalijeme mlékem a povaříme.
- Když je polévka dobře provařena a váže, odstavíme ji ze sporáku, slabým praměnkem zalijeme rozkvedlané vejce, které necháme v polévce srazit v kousky.
- Polévka má chuť typicky chlebovou, je hustší než obyčejné polévky a je smetanově nažloutlá.
- Chlebovou polévku připravujeme jen z tvrdého chleba, který je uchován v čistých nádobách a ve vzdušné místnosti, aby nenačichl různými pachutěmi a nebyl napaden plísní. Polévka se může podle potřeby dosolit a podle krajové zvyklosti i slabě okyselit octem.
Chlebová polévka
- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Jednoduché
Oblíbený recept všech věkových kategorií.
Ingredience
Postup přípravy
- Tvrdý chléb namočíme do studené vody a necháme jej namáčet přes noc. Ráno rozmočený chléb vymačkáme, pokud možno tak, aby v chlebě zůstalo co nejméně vody.
- Vymačkaný chléb rozdrobíme, vložíme do hrnku, zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak přidáme syrové máslo, kmín, zalijeme mlékem a povaříme.
- Když je polévka dobře provařena a váže, odstavíme ji ze sporáku, slabým praměnkem zalijeme rozkvedlané vejce, které necháme v polévce srazit v kousky.
- Polévka má chuť typicky chlebovou, je hustší než obyčejné polévky a je smetanově nažloutlá.
- Chlebovou polévku připravujeme jen z tvrdého chleba, který je uchován v čistých nádobách a ve vzdušné místnosti, aby nenačichl různými pachutěmi a nebyl napaden plísní. Polévka se může podle potřeby dosolit a podle krajové zvyklosti i slabě okyselit octem.
Další recepty
Přidat komentář