Chlebová polévka

Chlebová polévka

Polévky 827 Aktualizováno: 26.11.2020 Přidáno: 26.11.2020
Chlebová polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché
Vytisknout

Oblíbený recept všech věkových kategorií.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Tvrdý chléb namočíme do studené vody a necháme jej namáčet přes noc. Ráno rozmočený chléb vymačkáme, pokud možno tak, aby v chlebě zůstalo co nejméně vody.
  2. Vymačkaný chléb rozdrobíme, vložíme do hrnku, zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak přidáme syrové máslo, kmín, zalijeme mlékem a povaříme.
  3. Když je polévka dobře provařena a váže, odstavíme ji ze sporáku, slabým praměnkem zalijeme rozkvedlané vejce, které necháme v polévce srazit v kousky.
  4. Polévka má chuť typicky chlebovou, je hustší než obyčejné polévky a je smetanově nažloutlá.
  5. Chlebovou polévku připravujeme jen z tvrdého chleba, který je uchován v čistých nádobách a ve vzdušné místnosti, aby nenačichl různými pachutěmi a nebyl napaden plísní. Polévka se může podle potřeby dosolit a podle krajové zvyklosti i slabě okyselit octem.

Chlebová polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché

Oblíbený recept všech věkových kategorií.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Tvrdý chléb namočíme do studené vody a necháme jej namáčet přes noc. Ráno rozmočený chléb vymačkáme, pokud možno tak, aby v chlebě zůstalo co nejméně vody.
  2. Vymačkaný chléb rozdrobíme, vložíme do hrnku, zalijeme vývarem a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak přidáme syrové máslo, kmín, zalijeme mlékem a povaříme.
  3. Když je polévka dobře provařena a váže, odstavíme ji ze sporáku, slabým praměnkem zalijeme rozkvedlané vejce, které necháme v polévce srazit v kousky.
  4. Polévka má chuť typicky chlebovou, je hustší než obyčejné polévky a je smetanově nažloutlá.
  5. Chlebovou polévku připravujeme jen z tvrdého chleba, který je uchován v čistých nádobách a ve vzdušné místnosti, aby nenačichl různými pachutěmi a nebyl napaden plísní. Polévka se může podle potřeby dosolit a podle krajové zvyklosti i slabě okyselit octem.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.