Čočková polévka

Čočková polévka

Polévky 1085 Aktualizováno: 25.11.2020 Přidáno: 25.11.2020
Čočková polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké
Vytisknout

Polévka je šedohnědá, je však jemná a chuti typicky čočkové. Je rozšířena v mnoha oblastech Evropy, Blízkého východu, ale i Indie. Existuje mnoho variant čočkové polévky a může obsahovat několik druhů zeleniny, uzeniny a podobně.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Přebranou a vypranou čočku zalijeme vodou tolik, aby byla více potopena a necháme zvolna vařit do měkka. Při vaření se může podle potřeby dolévat vařící voda. Vařenou čočku jemně prolisujeme.
  2. Na tuku usmažíme do růžova drobně krájenou cibulku, zaprášíme ji moukou, znovu osmažíme, zalijeme prochladlým vývarem, dobře promícháme a zvolna vaříme nejméně 1 hodinu.
  3. Pak přidáme prolisovanou čočku, mletý pepř, majoránku, se solí utřený česnek, dobře promícháme, převaříme a procedíme přes jemný cedník.
  4. Procezenou polévku znovu převaříme a ochutíme polévkovým kořením.
  5. Jako vložku do hotové porce přidáme na jemné nudličky krájenou a lehce osmaženou žemli.

Čočková polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké

Polévka je šedohnědá, je však jemná a chuti typicky čočkové. Je rozšířena v mnoha oblastech Evropy, Blízkého východu, ale i Indie. Existuje mnoho variant čočkové polévky a může obsahovat několik druhů zeleniny, uzeniny a podobně.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Přebranou a vypranou čočku zalijeme vodou tolik, aby byla více potopena a necháme zvolna vařit do měkka. Při vaření se může podle potřeby dolévat vařící voda. Vařenou čočku jemně prolisujeme.
  2. Na tuku usmažíme do růžova drobně krájenou cibulku, zaprášíme ji moukou, znovu osmažíme, zalijeme prochladlým vývarem, dobře promícháme a zvolna vaříme nejméně 1 hodinu.
  3. Pak přidáme prolisovanou čočku, mletý pepř, majoránku, se solí utřený česnek, dobře promícháme, převaříme a procedíme přes jemný cedník.
  4. Procezenou polévku znovu převaříme a ochutíme polévkovým kořením.
  5. Jako vložku do hotové porce přidáme na jemné nudličky krájenou a lehce osmaženou žemli.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.