Hrachová polévka

Hrachová polévka

Polévky 789 Aktualizováno: 17.11.2020 Přidáno: 17.11.2020
Hrachová polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké
Vytisknout

Tato polévka je součástí kuchyně mnoha kultur.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Den předem namočíme přebraný hrách do studené vody a druhý den jej necháme pod pokličkou zvolna vařit. Při vaření hrachem nemícháme, aby se nepřipálil a aby se stejnoměrně vařil. Dáme-li více vody, hrách se těžko a nestejnoměrně vaří, proto je potřeba hrách před vařením zalít takovým množstvím vody, aby byl jen mírně potopen.
  2. Vařený hrách jemně prolisujeme, rozmácháme ve vývaru, přidáme dorůžova osmaženou jíšku, mletý pepř, dobře rozmícháme, aby nezůstaly hrudky a necháme zvolna, nejméně 1 hodinu vařit.
  3. při vaření polévkou občas zamícháme a asi 5 minut před koncem varu přidáme česnek se solí a majoránkou. Pak polévku přecedíme přes jemný cedník a znovu necháme přejít var.
  4. Před podáváním polévku ochutíme polévkovým kořením, solí, drobně sekanou petrželkou a do každé porce polévky přidáme žemli nakrájenou na tenké nudličky a slabě dorůžova osmaženou na mastné pánvi.
  5. Byl-li při vaření dodržen správný výrobní postup, polévka je jemná, krémovitě zahoustlá, hladká a hrách se neusazuje u dna.

Hrachová polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké

Tato polévka je součástí kuchyně mnoha kultur.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Den předem namočíme přebraný hrách do studené vody a druhý den jej necháme pod pokličkou zvolna vařit. Při vaření hrachem nemícháme, aby se nepřipálil a aby se stejnoměrně vařil. Dáme-li více vody, hrách se těžko a nestejnoměrně vaří, proto je potřeba hrách před vařením zalít takovým množstvím vody, aby byl jen mírně potopen.
  2. Vařený hrách jemně prolisujeme, rozmácháme ve vývaru, přidáme dorůžova osmaženou jíšku, mletý pepř, dobře rozmícháme, aby nezůstaly hrudky a necháme zvolna, nejméně 1 hodinu vařit.
  3. při vaření polévkou občas zamícháme a asi 5 minut před koncem varu přidáme česnek se solí a majoránkou. Pak polévku přecedíme přes jemný cedník a znovu necháme přejít var.
  4. Před podáváním polévku ochutíme polévkovým kořením, solí, drobně sekanou petrželkou a do každé porce polévky přidáme žemli nakrájenou na tenké nudličky a slabě dorůžova osmaženou na mastné pánvi.
  5. Byl-li při vaření dodržen správný výrobní postup, polévka je jemná, krémovitě zahoustlá, hladká a hrách se neusazuje u dna.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.