Italská polévka

Italská polévka

Polévky 1098 Aktualizováno: 15.11.2020 Přidáno: 15.11.2020
Italská polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké
Vytisknout

Polévka má chuť i barvu rajčat, je jemná, hladká a krémovitě zahoustlá.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Omytá rajčata rozmačkáme, zalijeme trochou vývaru (viz. Vývar pro bílé polévky), necháme rozdusit, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
  2. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zaléváme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky.
  3. Přidáme rozvařená rajčata a rajčatový protlak, cukr podle chuti, osolíme a vaříme zvolna při občasném míchání nejméně 1 hodinu.
  4. Vařenou polévku přecedíme přes jemný cedník, jako vložku přidáme vařené a studenou vodou propláchnuté pološiroké nudle, necháme přejít var a před podáváním dochutíme drobně sekanou zelenou petrželovou natí a polévkovým kořením.
  5. Připravujeme-li polévku pouze z čerstvých rajčat, použijeme jich 400g.

Italská polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké

Polévka má chuť i barvu rajčat, je jemná, hladká a krémovitě zahoustlá.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Omytá rajčata rozmačkáme, zalijeme trochou vývaru (viz. Vývar pro bílé polévky), necháme rozdusit, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
  2. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zaléváme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky.
  3. Přidáme rozvařená rajčata a rajčatový protlak, cukr podle chuti, osolíme a vaříme zvolna při občasném míchání nejméně 1 hodinu.
  4. Vařenou polévku přecedíme přes jemný cedník, jako vložku přidáme vařené a studenou vodou propláchnuté pološiroké nudle, necháme přejít var a před podáváním dochutíme drobně sekanou zelenou petrželovou natí a polévkovým kořením.
  5. Připravujeme-li polévku pouze z čerstvých rajčat, použijeme jich 400g.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.