- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Středně těžké
Vytisknout
Polévka má chuť i barvu rajčat, je jemná, hladká a krémovitě zahoustlá.
Ingredience
Postup přípravy
- Omytá rajčata rozmačkáme, zalijeme trochou vývaru (viz. Vývar pro bílé polévky), necháme rozdusit, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
- Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zaléváme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky.
- Přidáme rozvařená rajčata a rajčatový protlak, cukr podle chuti, osolíme a vaříme zvolna při občasném míchání nejméně 1 hodinu.
- Vařenou polévku přecedíme přes jemný cedník, jako vložku přidáme vařené a studenou vodou propláchnuté pološiroké nudle, necháme přejít var a před podáváním dochutíme drobně sekanou zelenou petrželovou natí a polévkovým kořením.
- Připravujeme-li polévku pouze z čerstvých rajčat, použijeme jich 400g.
Italská polévka
- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Středně těžké
Polévka má chuť i barvu rajčat, je jemná, hladká a krémovitě zahoustlá.
Ingredience
Postup přípravy
- Omytá rajčata rozmačkáme, zalijeme trochou vývaru (viz. Vývar pro bílé polévky), necháme rozdusit, přidáme rajčatový protlak a promícháme.
- Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání zaléváme prochladlým vývarem, dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky.
- Přidáme rozvařená rajčata a rajčatový protlak, cukr podle chuti, osolíme a vaříme zvolna při občasném míchání nejméně 1 hodinu.
- Vařenou polévku přecedíme přes jemný cedník, jako vložku přidáme vařené a studenou vodou propláchnuté pološiroké nudle, necháme přejít var a před podáváním dochutíme drobně sekanou zelenou petrželovou natí a polévkovým kořením.
- Připravujeme-li polévku pouze z čerstvých rajčat, použijeme jich 400g.
Další recepty
Přidat komentář