Jitrnicová polévka

Jitrnicová polévka

Polévky 615 Aktualizováno: 17.11.2020 Přidáno: 17.11.2020
Jitrnicová polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké
Vytisknout

Zabijačková pochoutka.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Do vařícího vývaru zvolna lijeme přes jemný cedník vepřovou krev, kterou stále mícháme, aby se nesrazila v kousky. Když je krev zavařená, vložíme vařené a studenou vodou propláchnuté kroupy, přidáme se solí utřený česnek, nové koření, pepř a majoránku, do červena osmaženou drobně nakrájenou cibulku i se sádlem a podle potřeby osolíme. Při občasném zamíchání vše necháme převařit.
  2. Před podáváním polévku dochutíme polévkovým kořením.
  3. Po zavaření krve se nesmí polévka dlouho vařit, nýbrž pouze převařit, protože by se krev srazila a polévka by zešedla.
  4. Polévka má barvu tmavou po krvi. Osmažená cibulka, koření a krev dává polévce charakteristickou chuť jitrnicové polévky.

Jitrnicová polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké

Zabijačková pochoutka.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Do vařícího vývaru zvolna lijeme přes jemný cedník vepřovou krev, kterou stále mícháme, aby se nesrazila v kousky. Když je krev zavařená, vložíme vařené a studenou vodou propláchnuté kroupy, přidáme se solí utřený česnek, nové koření, pepř a majoránku, do červena osmaženou drobně nakrájenou cibulku i se sádlem a podle potřeby osolíme. Při občasném zamíchání vše necháme převařit.
  2. Před podáváním polévku dochutíme polévkovým kořením.
  3. Po zavaření krve se nesmí polévka dlouho vařit, nýbrž pouze převařit, protože by se krev srazila a polévka by zešedla.
  4. Polévka má barvu tmavou po krvi. Osmažená cibulka, koření a krev dává polévce charakteristickou chuť jitrnicové polévky.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.