Do vařícího vývaru zvolna lijeme přes jemný cedník vepřovou krev, kterou stále mícháme, aby se nesrazila v kousky. Když je krev zavařená, vložíme vařené a studenou vodou propláchnuté kroupy, přidáme se solí utřený česnek, nové koření, pepř a majoránku, do červena osmaženou drobně nakrájenou cibulku i se sádlem a podle potřeby osolíme. Při občasném zamíchání vše necháme převařit.
Před podáváním polévku dochutíme polévkovým kořením.
Po zavaření krve se nesmí polévka dlouho vařit, nýbrž pouze převařit, protože by se krev srazila a polévka by zešedla.
Polévka má barvu tmavou po krvi. Osmažená cibulka, koření a krev dává polévce charakteristickou chuť jitrnicové polévky.
Jitrnicová polévka
Porcí: 10 osob
Čas přípravy: -
Čaš vaření: -
Kalorie: -
Obtížnost:
Středně těžké
Zabijačková pochoutka.
Ingredience
Postup přípravy
Do vařícího vývaru zvolna lijeme přes jemný cedník vepřovou krev, kterou stále mícháme, aby se nesrazila v kousky. Když je krev zavařená, vložíme vařené a studenou vodou propláchnuté kroupy, přidáme se solí utřený česnek, nové koření, pepř a majoránku, do červena osmaženou drobně nakrájenou cibulku i se sádlem a podle potřeby osolíme. Při občasném zamíchání vše necháme převařit.
Před podáváním polévku dochutíme polévkovým kořením.
Po zavaření krve se nesmí polévka dlouho vařit, nýbrž pouze převařit, protože by se krev srazila a polévka by zešedla.
Polévka má barvu tmavou po krvi. Osmažená cibulka, koření a krev dává polévce charakteristickou chuť jitrnicové polévky.