Květáková polévka

Květáková polévka

Polévky 3 Aktualizováno: 17.11.2020 Přidáno: 17.11.2020
Květáková polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché
Vytisknout

Vydatná polévka pro každý den.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Očištěný květák namočíme na 15 minut do slané studené vody, aby vyplaval hmyz. Pak ho rozebereme na drobnější růžičky, zalijeme vařící vodou tolik, aby nebyl úplně potopen a necháme vařit asi 15 minut.
  2. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý květ, zalijeme prochladlým vývarem dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky a necháme zvolna vařit nejméně 1 hodinu.
  3. Před koncem varu vlijeme do vařené polévky mléko; polévku převaříme a procedíme přes jemný cedník. Do procezené polévky vložíme vařený květák i s vlastním vývarem, drobně sekanou petrželovou nať, necháme převařit a před podáváním ochutíme polévkovým kořením.
  4. Při přesném dodržení pracovního postupu je polévka hladká, krémovitě zahoustlá, barvy smetanově nažloutlé a chuti typické květákové. Květák nesmí být rozvařený.

Květáková polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché

Vydatná polévka pro každý den.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Očištěný květák namočíme na 15 minut do slané studené vody, aby vyplaval hmyz. Pak ho rozebereme na drobnější růžičky, zalijeme vařící vodou tolik, aby nebyl úplně potopen a necháme vařit asi 15 minut.
  2. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý květ, zalijeme prochladlým vývarem dobře rozšleháme, aby nezůstaly hrudky a necháme zvolna vařit nejméně 1 hodinu.
  3. Před koncem varu vlijeme do vařené polévky mléko; polévku převaříme a procedíme přes jemný cedník. Do procezené polévky vložíme vařený květák i s vlastním vývarem, drobně sekanou petrželovou nať, necháme převařit a před podáváním ochutíme polévkovým kořením.
  4. Při přesném dodržení pracovního postupu je polévka hladká, krémovitě zahoustlá, barvy smetanově nažloutlé a chuti typické květákové. Květák nesmí být rozvařený.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.