- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Jednoduché
Vytisknout
Polévka je krémovitě žlutá, hladká a jemné chuti charakteristické po ovesných vločkách.
Ingredience
Postup přípravy
- Do procezeného vývaru dáme vločky a zvolna vaříme tak dlouho, až se rozvaří.
- z dávky tuku a mouky usmažíme světle růžovou jíšku, kterou dobře rozmícháme v rozvařených vločkách, podle potřeby rozředíme vývarem a vaříme nejméně jednu hodinu.
- Pak přidáme mléko, mletý pepř, květ a vše znova převaříme.
- Vařenou polévku přecedíme přes jemný cedník tak, abychom rozvařené vločky prolisovali. Pak necháme polévku znovu převařit. Před podáváním ji dochutíme polévkovým kořením a drobně sekanou petrželkou.
Polévka z ovesných vloček
- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Jednoduché
Polévka je krémovitě žlutá, hladká a jemné chuti charakteristické po ovesných vločkách.
Ingredience
Postup přípravy
- Do procezeného vývaru dáme vločky a zvolna vaříme tak dlouho, až se rozvaří.
- z dávky tuku a mouky usmažíme světle růžovou jíšku, kterou dobře rozmícháme v rozvařených vločkách, podle potřeby rozředíme vývarem a vaříme nejméně jednu hodinu.
- Pak přidáme mléko, mletý pepř, květ a vše znova převaříme.
- Vařenou polévku přecedíme přes jemný cedník tak, abychom rozvařené vločky prolisovali. Pak necháme polévku znovu převařit. Před podáváním ji dochutíme polévkovým kořením a drobně sekanou petrželkou.
Další recepty
Přidat komentář