Polévka z ovesných vloček

Polévka z ovesných vloček

Polévky 0 Aktualizováno: 31.01.2021 Přidáno: 31.01.2021
Polévka z ovesných vloček
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché
Vytisknout

Polévka je krémovitě žlutá, hladká a jemné chuti charakteristické po ovesných vločkách.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Do procezeného vývaru dáme vločky a zvolna vaříme tak dlouho, až se rozvaří.
  2. z dávky tuku a mouky usmažíme světle růžovou jíšku, kterou dobře rozmícháme v rozvařených vločkách, podle potřeby rozředíme vývarem a vaříme nejméně jednu hodinu.
  3. Pak přidáme mléko, mletý pepř, květ a vše znova převaříme.
  4. Vařenou polévku přecedíme přes jemný cedník tak, abychom rozvařené vločky prolisovali. Pak necháme polévku znovu převařit. Před podáváním ji dochutíme polévkovým kořením a drobně sekanou petrželkou.

Polévka z ovesných vloček



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché

Polévka je krémovitě žlutá, hladká a jemné chuti charakteristické po ovesných vločkách.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Do procezeného vývaru dáme vločky a zvolna vaříme tak dlouho, až se rozvaří.
  2. z dávky tuku a mouky usmažíme světle růžovou jíšku, kterou dobře rozmícháme v rozvařených vločkách, podle potřeby rozředíme vývarem a vaříme nejméně jednu hodinu.
  3. Pak přidáme mléko, mletý pepř, květ a vše znova převaříme.
  4. Vařenou polévku přecedíme přes jemný cedník tak, abychom rozvařené vločky prolisovali. Pak necháme polévku znovu převařit. Před podáváním ji dochutíme polévkovým kořením a drobně sekanou petrželkou.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.