Selská polévka

Selská polévka

Polévky 1029 Aktualizováno: 15.11.2020 Přidáno: 15.11.2020
Selská polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké
Vytisknout

Polévka je hladká, krémovitě zahoustlá a barvy smetanově nažloutlé.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý pepř a stálého míchání zaléváme zčásti vychladlým vývarem.
  2. Zahuštěný vývar zvolna vaříme nejméně 1 hodinu, pak přecedíme přes jemný cedník, zalejeme mlékem, přidáme vývar z hub, vařené rozsekané houby a necháme převařit.
  3. Jako vložku přidáme zvlášť ve slané vodě vařené, propláchnuté a okapané nudle.
  4. Před podáváním polévku ochutíme polévkovým kořením a jemně krájenou petrželovou natí.
  5. Připravujeme-li polévku z čerstvých hub, použijeme jich na 10 porcí 150 g. Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme na kousku tuku s kmínem a solí.

Selská polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Středně těžké

Polévka je hladká, krémovitě zahoustlá a barvy smetanově nažloutlé.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý pepř a stálého míchání zaléváme zčásti vychladlým vývarem.
  2. Zahuštěný vývar zvolna vaříme nejméně 1 hodinu, pak přecedíme přes jemný cedník, zalejeme mlékem, přidáme vývar z hub, vařené rozsekané houby a necháme převařit.
  3. Jako vložku přidáme zvlášť ve slané vodě vařené, propláchnuté a okapané nudle.
  4. Před podáváním polévku ochutíme polévkovým kořením a jemně krájenou petrželovou natí.
  5. Připravujeme-li polévku z čerstvých hub, použijeme jich na 10 porcí 150 g. Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme na kousku tuku s kmínem a solí.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.