- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Středně těžké
Vytisknout
Polévka je hladká, krémovitě zahoustlá a barvy smetanově nažloutlé.
Ingredience
Postup přípravy
- Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý pepř a stálého míchání zaléváme zčásti vychladlým vývarem.
- Zahuštěný vývar zvolna vaříme nejméně 1 hodinu, pak přecedíme přes jemný cedník, zalejeme mlékem, přidáme vývar z hub, vařené rozsekané houby a necháme převařit.
- Jako vložku přidáme zvlášť ve slané vodě vařené, propláchnuté a okapané nudle.
- Před podáváním polévku ochutíme polévkovým kořením a jemně krájenou petrželovou natí.
- Připravujeme-li polévku z čerstvých hub, použijeme jich na 10 porcí 150 g. Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme na kousku tuku s kmínem a solí.
Selská polévka
- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Středně těžké
Polévka je hladká, krémovitě zahoustlá a barvy smetanově nažloutlé.
Ingredience
Postup přípravy
- Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý pepř a stálého míchání zaléváme zčásti vychladlým vývarem.
- Zahuštěný vývar zvolna vaříme nejméně 1 hodinu, pak přecedíme přes jemný cedník, zalejeme mlékem, přidáme vývar z hub, vařené rozsekané houby a necháme převařit.
- Jako vložku přidáme zvlášť ve slané vodě vařené, propláchnuté a okapané nudle.
- Před podáváním polévku ochutíme polévkovým kořením a jemně krájenou petrželovou natí.
- Připravujeme-li polévku z čerstvých hub, použijeme jich na 10 porcí 150 g. Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme na kousku tuku s kmínem a solí.
Další recepty
Přidat komentář