Zelná polévka

Zelná polévka

Polévky 733 Aktualizováno: 31.01.2021 Přidáno: 31.01.2021
Zelná polévka
  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché
Vytisknout

Klasická polévka připravená z oblíbených ingrediencí. V každém kraji se můžou některé ingredience lišit.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Do procezeného vývaru vložíme vyprané a na hrubo rozsekané kyselé zelí, na kostky nakrájené oloupané syrové brambory, kmín a zvolna vaříme pod pokličkou.
  2. Když jsou brambory zpola vařené, zahustíme polévku světlou jíškou, kterou jsme předtím připravili z dávky tuku a mouky, a necháme polévku vařit dále, až jsou brambory měkké.
  3. Vařenou polévku zalijeme mlékem, necháme přejít var a odstavíme ze sporáku.
  4. Před podáváním zalijeme rozmíchaným vejcem, které necháme srazit v kousky a přidáme drobně sekanou petrželovou nať.
  5. Není-li zelí dostatečně kyselé, můžeme polévku nepatrně přikyselit octem.

Zelná polévka



  • Porcí: 10 osob
  • Čas přípravy: -
  • Čaš vaření: -
  • Kalorie: -
  • Obtížnost: Jednoduché

Klasická polévka připravená z oblíbených ingrediencí. V každém kraji se můžou některé ingredience lišit.

Ingredience

Postup přípravy

  1. Do procezeného vývaru vložíme vyprané a na hrubo rozsekané kyselé zelí, na kostky nakrájené oloupané syrové brambory, kmín a zvolna vaříme pod pokličkou.
  2. Když jsou brambory zpola vařené, zahustíme polévku světlou jíškou, kterou jsme předtím připravili z dávky tuku a mouky, a necháme polévku vařit dále, až jsou brambory měkké.
  3. Vařenou polévku zalijeme mlékem, necháme přejít var a odstavíme ze sporáku.
  4. Před podáváním zalijeme rozmíchaným vejcem, které necháme srazit v kousky a přidáme drobně sekanou petrželovou nať.
  5. Není-li zelí dostatečně kyselé, můžeme polévku nepatrně přikyselit octem.

Další recepty

Přidat komentář

Novinky

Přihlašte se k odběru nových receptů.