- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Jednoduché
Vytisknout
Klasická polévka připravená z oblíbených ingrediencí. V každém kraji se můžou některé ingredience lišit.
Ingredience
Postup přípravy
- Do procezeného vývaru vložíme vyprané a na hrubo rozsekané kyselé zelí, na kostky nakrájené oloupané syrové brambory, kmín a zvolna vaříme pod pokličkou.
- Když jsou brambory zpola vařené, zahustíme polévku světlou jíškou, kterou jsme předtím připravili z dávky tuku a mouky, a necháme polévku vařit dále, až jsou brambory měkké.
- Vařenou polévku zalijeme mlékem, necháme přejít var a odstavíme ze sporáku.
- Před podáváním zalijeme rozmíchaným vejcem, které necháme srazit v kousky a přidáme drobně sekanou petrželovou nať.
- Není-li zelí dostatečně kyselé, můžeme polévku nepatrně přikyselit octem.
Zelná polévka
- Porcí: 10 osob
- Čas přípravy: -
- Čaš vaření: -
- Kalorie: -
- Obtížnost:
Jednoduché
Klasická polévka připravená z oblíbených ingrediencí. V každém kraji se můžou některé ingredience lišit.
Ingredience
Postup přípravy
- Do procezeného vývaru vložíme vyprané a na hrubo rozsekané kyselé zelí, na kostky nakrájené oloupané syrové brambory, kmín a zvolna vaříme pod pokličkou.
- Když jsou brambory zpola vařené, zahustíme polévku světlou jíškou, kterou jsme předtím připravili z dávky tuku a mouky, a necháme polévku vařit dále, až jsou brambory měkké.
- Vařenou polévku zalijeme mlékem, necháme přejít var a odstavíme ze sporáku.
- Před podáváním zalijeme rozmíchaným vejcem, které necháme srazit v kousky a přidáme drobně sekanou petrželovou nať.
- Není-li zelí dostatečně kyselé, můžeme polévku nepatrně přikyselit octem.
Další recepty
Přidat komentář